Ομάδες Εργασίας
07 Νοεμβρίου 2019
Συνέδριο και Γενική Συνέλευση
08 Νοεμβρίου 2019
Τεχνικές Επισκέψεις
09 Νοεμβρίου 2019
Πρόγραμμα για Συνοδά Μέλη
10.30- 11.00
Εγγραφή
11:00 -15:30
Ομάδα Εργασίας Υγιεινής και Ασθενειών Ζώων (VET)
Γλώσσες: EN/FR
13:30- 15:30
Τομέας Βιομηχανίας Κρέατος (Meat Ιndustry Section, MIS)
Γλώσσες: EN/FR
15:30 -17:00
Κοινή Συνάντηση VET/MIS
Γλώσσες: EN/FR
15:00- 18:00
Τομέας Εμπορίου Ζωικού Κεφαλαίου (Livestock Trade Section (LTS))
Γλώσσες: EN/FR
18:00 - 20:30
Συντονιστική Επιτροπή (Steering committee (SC))
Γλώσσες: EN/FR
8.30 - 9.00
Προσέλευση - Εγγραφή
09.00-10.00
Εισαγωγικές Ομιλίες - Χαιρετισμοί
Χαιρετισμοί
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΓΙΤΣΑΣ, Πρόεδρος ΕΔΟΚ
Χαιρετισμοί
ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Χαιρετισμοί
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛIΔΗΣ, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Πολίτη, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Χαιρετισμοί
Χαιρετισμός (υπό επιβεβαίωση)
Χαιρετισμοί
Πρόεδρος UECBV
10.00-11.00
Συνεδρία Α: Εμπορική πολιτική και εμπορικές σχέσεις εντός και εκτός της ΕΕ, στις χώρες της Βαλκανικής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Εγγύς Ανατολής
Πρόεδρος Συνεδρίας: Margaret Boanas, Αντιπρόεδρος της UECBV, Πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίου
Συνεδρία Α
PHILIPPE CHOTTEAU, Διευθυντής Οικονομικής Υπηρεσίας IDELE, Οικονομική εικόνα και το δυναμικό του εμπορίου ζωικού κεφαλαίου και κρεάτων στις Ευρω-μεσογειακές χώρες
Συνεδρία Α
Πώς η Ελλάδα θα υποστηρίξει την επιτάχυνση των εμπορικών ροών κρέατος, από την Ευρώπη, προς την Εγγύς, Μέση και Άπω Ανατολή
Ομιλητής υπό Επιβεβαίωση
Συνεδρία Α
FLAVIO COTURNI, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, DG TRADE, Επικεφαλής Τομέα Γεωργίας, Υγειονομικής και Φυτοϋγειονομικής Πρόσβασης στην Αγορά: Πολιτικές πτυχές του εμπορίου στις Ευρω-μεσογειακές χώρες
Συνεδρία Α
ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Πρόεδρος "Α.Π.Σ.Ι. - Η ΠΙΝΔΟΣ" (Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων) και Αντιπρόεδρος ΣΒΕ (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος): Ο τομέας του κρέατος στην Ελλάδα στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνιστικού περιβάλλοντος
Συνεδρία Α
Π. ΠΑΠΑΔΑΚΗ, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων_ Κτηνιατρική Υπηρεσία: Συμφωνίες Υγιεινής και Μέτρα για το Εμπόριο στον Τομέα του Κρέατος
11.10-11.30
Διάλειμμα καφέ
11.30-13.00
Συνεδρία Α: Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης:
13.00-14.30
Γεύμα
Συνεδρία Β
Συνεδρία Β: Βιομηχανία κρέατος 4.0: Πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες στον τομέα του κρέατος;
Πρόεδρος Συνεδρίας: Jos Goebbels, Aντιπρόεδρος της UECBV, Πρόεδρος του Τμήματος Βιομηχανίας Κρέατος
Συνεδρία Β
ΤΑΣΟΣ ΧΑΝΙΩΤΗΣ, EU Commission services, DG AGRI, Director: Δράσεις της Επιτροπής της Ε.Ε. για τη διαμόρφωση της Γεωργίας του Μέλλοντος
Συνεδρία Β
Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης: Επαυξημένη Πραγματικότητα: 3D Εκτύπωση, Τεχνητή Νοημοσύνη, COBOT (Συνέργειες με Ρομπότ), το Ψηφιακό Μοντέλο: Ποια είναι η προοπτική για τον Τομέα του Κρέατος;
Συνεδρία Β
DANIEL AZEVEDO, Διευθυντής Copa-Cogeca: Ποιες είναι οι τεχνικές καινοτομίας που θα διαμορφώσουν τη Γεωργία της Ε.Ε.;
Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης
Συνεδρία Β
LARS LEOPOLD HINRICHSEN, Διευθυντής Ινστιτούτου Έρευνας Κρέατος της Δανίας
Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης
Συνεδρία Β
Μέλος του EFFAT (European Federation of Trade Unions in the Food, Agriculture and Tourism sectors_Ομιλητής προς επιβεβαίωση)
Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης
Συνεδρία Β
Ομιλητής από εγχώριο κλάδο Τεχνολογίας του Κρέατος
Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης
17.00-17.15
Διάλειμμα καφέ
17.15-18.15
Ετήσια Γενική Συνέλευση
20.30 μμ
Επίσημο Δείπνο
09.00 - 15.00
Βοοτροφική Ριτσώνας, Κυλερτζής, Εύβοια - Χαλκίδα
Εκτροφή & Εμπορία Ζώντων Ζώων- Βοοτροφική Ριτσώνας - Παραδοσιακό Κρεοπωλείο. Η οικογένεια Κυλερτζή, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχημένης οικογενειακής επιχείρησης στον τομέα του κρέατος στην Ελλάδα. Η εταιρεία ξεκίνησε το 1960 με παραγωγή και εμπόριο προϊόντων πτηνοτροφίας διαθέτοντας και δικό της σφαγείο. Με την πάροδο των ετών επεκτάθηκε στον χώρο των κατεψυγμένων κρεάτων και θαλασσινών και από το 1985 έχει εισέλθει στο εμπόριο των νωπών κρεάτων. Διαθέτει κτηνοτροφική μονάδα (Ριτσώνα Εύβοιας) παραγωγής μοσχαρίσιου και το αιγοπρόβειου κρέατος και παραδοσιακό κρεοπωλείο.
09.00 - 15.00
Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, Άγιος Ιωάννης Ρέντη
Ο ΟΚΑA Α.Ε. ιδρύθηκε το 1955 και αποτελεί τον μεγαλύτερο κρίκο στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων της Ελλάδας, συμβάλλοντας στην τροφοδοσία του συνόλου του ελληνικού πληθυσμού με κάθε είδους κρέατα, αλιεύματα, φρούτα και λαχανικά. Η σύνθεση των δραστηριοτήτων του ΟΚΑA Α.Ε., τον καθιστούν τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης πάρκων τροφίμων στα Βαλκάνια. Περιλαμβάνει επίσης μία «Αγορά καταναλωτών», μια μοναδική λιανική αγορά που δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των καταναλωτών. Η Νέα Κρεαταγορά της Αθήνας στον Ρέντη, εκτείνεται σε μια συνολική στεγασμένη έκταση περίπου 10.000 τ.μ. Σήμερα, ο ΟΚΑΑ Α.Ε. είναι μια εταιρεία της οποίας μοναδικός μέτοχος είναι το Υπουργείο Οικονομικών και εποπτεύεται από τα Υπουργεία, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
09.00 - 15.00
ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΚΒΕΕΚ – Αρχαία Κόρινθος
Η εταιρία Φάρμα Μητσόπουλος έχει έδρα στην Κόρινθο (Καλέντζι) και περισσότερα από 55 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο του κρέατος. Είναι μια πλήρως καθετοποιημένη μονάδα, σε όλα τα στάδια από την εκτροφή μέχρι την τυποποίηση του τελικού προϊόντος. Σε έκταση 30 εκταρίων, λειτουργούν μονάδες Εκτροφής και Αναπαραγωγής, μία μονάδα Χοιροσφαγείου, καθώς και μονάδες Βιοαερίου και Αδρανοποίησης, που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και υποδηλώνουν την περιβαλλοντική συνείδηση της εταιρίας. Η εταιρεία διαθέτει επίσης πρότυπη Μονάδα Παραγωγής και Τυποποίησης νωπού κρέατος και συνεργάζεται με καταξιωμένους σεφ που διαθέτουν ιδιαίτερη εμπειρία στο χώρο του κρέατος και των κρεατοσκευασμάτων.
08.00 - 17.00
Παραδοσιακή νησιώτικη κτηνοτροφία - Οικογένεια Ποδόγυρου - Κέα - Κυκλάδες
Η Κέα ή, όπως είναι πιο γνωστή, η Τζια, είναι το κοντινότερο νησί στην Αττική. Το ταξίδι με ferry boat διαρκεί περίπου μία ώρα. Το νησί ανήκει στις Κυκλάδες, έχει τη δική του ξεχωριστή ομορφιά και ένα φυσικό περιβάλλον που το καθιστούν μοναδικό προορισμό για διακοπές ή μικρές αποδράσεις. Η φημισμένη αγελάδα μικτών αποδόσεων της Κέας, που σήμερα απειλείται με εξαφάνιση, ανήκει στην νησιώτικη κτηνοτροφική παράδοση, είναι ζώο λιτοδίαιτο αλλά με ικανοποιητικές αποδόσεις και παρέχει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας. Η γνωριμία με την κτηνοτροφική παράδοση του νησιού, το φαγητό, η θάλασσα, τα μαγαζιά και οι όμορφες διαδρομές, είναι ένας πολύ καλός λόγος για μια ημερήσια εκδρομή στο νησί.
Πέμπτη 07 Νοεμβρίου, 09.00 - 14.00
Επίσκεψη: Ακρόπολη και Νέο Μουσείο της Ακρόπολης
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου, 09.00 - 14.00
Επίσκεψη: Γύρος της Πόλης της Αθήνας και Αρχαιολογικό Μουσείο
Για περισσότερες πληροφορίες και κόστη, παρακαλούμε, επισκεφθείτε την ενότητα με τίτλο «Εγγραφή»